3 bijzondere ontwikkelingen uit de wereld van smart home

27 februari 2019

CES 2019 zit er weer op. De grootste en meest invloedrijke technologiebeurs voor consumentenproducten ter wereld. Rompa Group heeft het nieuws uit Las Vegas, waar de beurs elk jaar wordt gehouden, nauwlettend gevolgd. En wat we al voorspelden blijkt werkelijk te worden: we gaan onze huizen in de toekomst massaal ‘verslimmen’. Hieronder 3 opvallende ontwikkelingen op het gebied van smart home.

1. De voice-assistant die opvoedt

Dat de voice-assistants van onder andere Google en Amazon hun opmars maken in onze woningen, wisten we al een tijdje. In de toekomst moeten we zo alle apparaten in huis kunnen bedienen met onze stem. En dat gaat zelfs nog een stapje verder. De smart speakers van de toekomst worden getraind om te herkennen of iets aardig wordt gevraagd. “Zou je de tv aan willen zetten?” in plaats van “zet de tv aan!”. Zo helpt de speaker een handje in het opvoeden van kinderen. Én volwassenen.

2. DIY security

Waarom een duur beveiligingsbedrijf inschakelen als je je huis ook zelf prima kunt beveiligen. Denk aan slimme rookmelders die je een seintje geven als ze afgaan. Een waterleiding die zelf aangeeft wanneer er een lek is. Of connected camera’s waarmee je – waar je ook bent – in de gaten kunt houden wie er voor je deur staat. Er staat dus veel te gebeuren in de home security. Een goede ontwikkeling? Wij denken van wel. Consumenten kunnen hun huis beter beveiligen én we kunnen de (anonieme) data gebruiken om gevaarlijke situaties beter in te schatten en zelfs te voorkomen.

3. Augmented reality

Je nieuwe huis inrichten wordt kinderspel door toepassingen op het gebied van augmented reality, oftewel toegevoegde realiteit. In een lege ruimte zie je via je tabletscherm of glasses ineens hoe die nieuwe bank staat. Wat we verder zien: een oven die je helpt met het bereiden van eten. Op het ovenvenster zie je het recept en via augmented reality zie je precies hoe je maaltijd eruit moet komen te zien.

Oja, deze whitepaper vindt je vast interessant: why this is the perfect time to produce in China