Een van de productiesystemen waarmee Rompa Group werkt, is het assemblageproces. Dit proces is een bewegend productiesysteem waarbij het product van station naar station gaat. Bij elke stop wordt een nieuw onderdeel toegevoegd of vinden nieuwe montages plaats. Aan het einde van de lijn hebben we het eindproduct zoals gevraagd door onze klanten. De assemblagelijn verdeelt het arbeidsproces in verschillende stappen, om tot een afgewerkt product te komen.

Hoe het begon

Sommigen zullen misschien zeggen dat de assemblagelijn is uitgevonden door het bedrijf van Henry Ford, wat logisch is, aangezien we in de eerste plaats denken aan de assemblagelijn voor auto’s als we het over assemblage hebben. Maar niet alleen de auto-industrie werkt op deze manier, in het begin van de 20e eeuw begonnen veel fabrikanten dit concept te verkennen.

De ontwikkeling van dit type productieproces heeft organisaties op een aantal manieren getransformeerd. Eerst stelden de lijnen de arbeiders in staat om een ​​expertise te ontwikkelen voor hun individuele stations. Op deze manier werd elk station zeer efficiënt omdat de arbeiders hun station begrepen en wisten hoe ze zo snel en gemakkelijk mogelijk moesten werken. De precisie van elk onderdeel werd veel beter en resulteerde in auto’s, vliegtuigen en industriële machines van hogere kwaliteit. Het gaf fabrikanten ook de mogelijkheid om op veel grotere schaal te produceren.

Tegenwoordig zijn de assemblagelijnen al behoorlijk geautomatiseerd en hebben ze in de meeste gevallen personeel aan het einde van de lijn voor kwaliteitscontrole.

Soorten assemblagelijnen

De assemblagelijnen variëren vanwege de verschillen in doel. We kunnen de verschillende soorten assemblagelijnen onderverdelen in de volgende 4 soorten:

– Een type dat Rompa Group gebruikt is de geautomatiseerde assemblagelijn. Deze lijnen worden voornamelijk door machines bediend.

– De klassieke assemblagelijn is degene zoals hij begon in de geschiedenisboeken; stations van individuen die één onderdeel tegelijk maken of toevoegen.

– Intermitterende assemblagelijnen produceren producten die vergelijkbaar maar niet identiek zijn. Dit type assemblagelijnen zie je bijvoorbeeld in de meubelindustrie, voor het vervaardigen van stukken van dezelfde grootte en hetzelfde ontwerp, maar met verschillende stoffering.

– Slanke assemblagelijnen verplaatsen de onderdelen mechanisch naar het assemblagewerk en verplaatsen de halffabrikaten van werkstation naar werkstation.

 

Montage van elektronica

Je kunt van ons verwachten dat wij je producten samenstelen door gebruik te maken van verschillende technologieën die in onze assemblagelijnen zijn geïmplementeerd. Zo produceert onze SMT-lijn hoogwaardige printplaten voor elektronica. Wij zijn in 2017 gestart met het runnen van de SMT-lijn en heeft sindsdien veel printplaten geproduceerd. We hebben efficiënte manieren ontwikkeld om elementen voor elektronische apparaten te produceren. Wilt u de procesflow van onze SMT-lijn weten? Of de machines die we voor dit type lijn gebruiken? Lees er dan zeker hier alles over.

 

 

Rompa’s wereldwijde productie footprint

Onze assemblagelijnen zijn beschikbaar voor onze klanten over de hele wereld dankzij onze wereldwijde aanwezigheid. We praten vaak over onze global footprint, omdat dit een belangrijk onderwerp blijft in de productieprocessen van vandaag. We hebben productielocaties over de hele wereld en onze klanten kunnen gemakkelijk wereldwijd leveren zonder hun goederen van het ene naar het andere deel van de wereld te hoeven verschepen. Lokaal produceren betekent minder levertijd, maar dit heeft ook effecten op de voorraad omdat bedrijven minder voorraad nodig hebben omdat de productie zo dichtbij is. Dit geeft onze klanten veel flexibiliteit in het montageproces. Om de juiste voorraad op peil te houden maken we afspraken over het aantal leveringen per week, de grootte van de partij en op welke dag de levering zal plaatsvinden waardoor een vlotte voorraadstroom ontstaat.

Een van de vele locaties is Rompa CZ Transito in Tsjechië. We noemen dit onze hoofdassemblagelocatie met 3634 m2 productielocatie. Op deze locatie zijn wij in staat om complexe producten te assembleren. Denk hierbij aan motoronderdelen en elektronische componenten en connectoren. Met het gebruik van mechanische automatisering voor de montage, die een hoge mate van nauwkeurigheid garandeert, is deze faciliteit klaar voor de toekomst.

 

 

Wat kunnen we van de toekomst verwachten?

Terwijl de assemblagelijn het productieproces al een stuk efficiënter heeft gemaakt, is het de menselijke natuur om te zoeken naar nog meer verbetering in het productieproces. Hier komt automatisering! Automatisering neemt de assemblagelijnen over en het begon met het overnemen van eenvoudige en repetitieve taken. Naarmate de technologie evolueerde, nam ook de automatisering van de assemblagelijn toe. Sommige van deze lijnen zijn al volledig geautomatiseerd, maar in de meeste gevallen is het een combinatie van mens en geautomatiseerd werk. Sommige montagewerkzaamheden zijn te complex voor machines en hier nemen medewerkers het over. Terwijl machines het repetitieve en gevaarlijke werk doen, doet ons personeel de gecompliceerde en gevoelige taken.

 

Zullen assemblagelijnen volledig geautomatiseerd zijn?

In de toekomst? We zullen zien hoe de technologie evolueert, maar je zult altijd geschoold personeel nodig hebben om het assemblageproces te programmeren en te ontwikkelen. Het zal altijd een samenwerking tussen mens en machine zijn. Maar we zullen veel meer moderne digitale technologie in de assemblagelijnen zien, bijvoorbeeld door IoT te implementeren. Je denkt misschien aan IoT voor je wasmachine of koelkast, maar in de productie kan het een veel grotere impact hebben.

 

Lees hier meer over internet of things.

Rompa Group stelt het samen

Niet alleen kun je bij Rompa Group terecht voor het assembleren van producten en onderdelen, ook kunnen wij u helpen met het vormgeven van uw idee. Wij bieden een full-service van A tot Z. Dit begint met het vertalen van een idee naar een ontwerp en eindigt met de levering of zelfs een voorraadoplossing. Ons artikel over ontwerp voor montage lees je hier. In dit artikel leggen we het belang uit van de ontwerpoverwegingen voor montage.

Wilt u meer weten over onze diensten of over onze montagetechnieken? Neem dan zeker contact met ons op! Onze specialisten staan ​​altijd klaar om u het beste advies te geven.