Samen met Philips heeft Rompa Group een limited edition scheerapparaat voor de Chinese markt gelanceerd. Er worden twee verschillende thema’s geïntroduceerd, the Bronze Age en de Qianlong Period. Laat ons je het verhaal achter deze thema’s vertellen! De limited edition is alleen verkrijgbaar in China. Daarnaast is Rompa Group de trotse producent van de accessoires van de APA scheerapparaten versie 5000 en 7000. De accessoires van de scheerapparaten zonder versieringen worden wereldwijd geproduceerd, dankzij de wereldwijde footprint van Rompa Group!

Philips APA scheerapparaten

De elektrische Philips APA 5000 is ideaal voor een snel en zacht resultaat. Met slechts kleine bewegingen tillen de mesjes het haar op en knippen de lange en korte vervolgens samen voor een snelle scheerbeurt.

De 7000 serie van de Philips scheerapparaten staat bekend om het gebruik voor de droge en gevoelige huid, maar is ook een droog en nat scheerapparaat. De scheerringen zijn bedekt met duizenden kleine glasachtige bolletjes die de huid maximaal comfort bieden.

Philips lanceerde in samenwerking met Rompa twee limited editions voor de Chinese markt. We vertellen je over the Bronze Age en de Qianlong Period. Beide zeer belangrijke tijden in de Chinese geschiedenis.

 

Bronze age

In China wordt de periode van 771 tot 476 voor Christus de lente- en herfstperiode genoemd. Het klinkt heel mooi en lief, maar het was precies het tegenovergestelde. Conflicten en veranderingen vonden plaats tijdens het oostelijke Zhou-tijdperk, de periode werd gekenmerkt door een afname van de macht van het Zhou-gerechtshof en een lichte toename van de macht van individuele staten. De lente- en herfstperiode vertegenwoordigden een rijke periode van verschillende filosofieën en ideeën.

‘Lente’ staat voor een nieuwe periode van groei in de Chinese cultuur. Het vertegenwoordigt de periode waarin overal nieuwe ideeën opduiken.

De “herfst” staat bekend om een ​​periode waarin het loof afsterft en een periode om de strenge winter in te gaan.

De Chinezen geloven dat dit ook van toepassing is op de mensheid.Als we het hebben over de ‘lente en herfst’ kunnen we dit vertalen naar een periode van nieuwe ideeën en groei, maar ook naar een periode van afscheid en einde van tijden zoals ze waren.

Gedurende deze jaren vond er een verschuiving plaats van Chinese koninkrijken en namen individuele staten in macht toe. Enkele belangrijke filosofen (Han Feizi, Shang Yang, Mozi, Confucius, Mencius) schreven over de nieuwe periode en filosofie die leidde tot de periode van de Strijdende Staat die volgde op de lente en de herfst.

Tot op de dag van vandaag hebben lente en herfst een sterke betekenisvolle weergave van een nieuw begin en einde.

 

Qianlong period

Dit verwijst naar een van de grootste keizers van China, Qianlong. Heerser van de jaren 1735 tot 1796, hij regeerde 61 jaar en werd de oudste keizer in de geschiedenis, 87 jaar. Gedurende deze jaren werden veel nieuwe ontwikkelingen in technieken ontdekt. Bijvoorbeeld het Famille rose porselein dat werd gemaakt tijdens de Qing-dynastie, maar deze periode vertegenwoordigt ook de hoogtijdagen van de ontwikkeling van kleurglazuur. Een belangrijke ontwikkeling en een nieuw niveau in de productie van Chinees porselein!

Naast de voor die tijd belangrijke ontwikkeling in porselein, werden nieuwe technieken toegepast in het vakmanschap van zwaarden. In het paleis in de Qing-dynastie werd een nieuwe techniek toegepast, het Meng-inlegvaartuig. Dit oude Mongoolse vakmanschap van het inleggen van edelstenen zorgde ervoor dat de waarde van het Qianlong-zwaard niet om status en kosten ging, maar om de gebruikte techniek.

Verhalen over het Famille rose porselein en de zwaardtechniek zijn oud, maar nog steeds erg herkenbaar in de moderne tijd.

 

Wat maakt Rompa voor de Philips scheerapparaten?

Rompa produceert de volgende elementen van dit soort scheerapparaten:
– De tweede en nieuwste versie van het styler-opzetstuk voor het scheerapparaat
– De scheerstandaard in twee verschillende versies, een met verlichting en de andere zonder
– Een reinigingsstation met cartridges voor het scheerapparaat, bekijk deze video om de innovatie van deze stations te zien. Het reinigingsstation wordt in China geproduceerd en de cartridges in Tsjechië

Zoals eerder vermeld zijn de limited edition shavers 5000 en 7000 alleen verkrijgbaar in China, maar de shavers zonder geprinte thema’s zijn wereldwijd verkrijgbaar!

Met een breed portfolio voor persoonlijke verzorging en met jarenlange ervaring en innovaties in accessoires, werd Rompa een producent voor Philips voor deze verschillende onderdelen. Het resultaat is het leveren van afgewerkte producten, waaronder de elektronica, assemblage en decoraties, zoals deze limited edition scheerapparaten en alle plastic onderdelen en subassemblages.

 

Global footprint

Je hebt vast wel eens gehoord over het belang van onze wereldwijde voetafdruk en hoe belangrijk dit is voor Rompa Group. Deze limited edition voor de Chinese markt is mogelijk gemaakt dankzij onze vele productielocaties over de hele wereld. In plaats van bijvoorbeeld in Europa te produceren en naar China te verschepen, produceren we in China en blijft het product in China. Hetzelfde geldt voor alle andere productielocaties, wij produceren voor het gebied! Dit heeft een zeer grote positieve impact op transport en wordt milieuvriendelijk. Maar er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan het dichtbij produceren, zoals:

 

-Snelle bezorging
– Er is een kleine voorraad nodig omdat productie en verzending snel kunnen plaatsvinden
– Kostenbesparing op transport
– Minder CO2-uitstoot

Neem contact op met Rompa voor meer informatie

Heb je onze nieuwspagina gezien? We houden deze wekelijks bij met projecten, samenwerkingsverbanden en nieuwe technieken in de branche. Volg ons ook zeker op LinkedIn waar we deze nieuwsupdates delen! Mocht je meer willen weten over deze nieuwsberichten, aarzel dan niet en neem contact met ons op! Wij beantwoorden graag al je vragen en geven je aanvullend advies bij je ideeën of projecten.