Enorme spuitgietmachine nieuwste aanwinst van Rompa CZ

1 november 2017

Hij is bijna 11 meter lang, 3,5 meter breed, meer dan 3 meter hoog en hij weegt 56 ton. Waar dit over gaat? De allernieuwste spuitgietmachine van Rompa CZ. Met de Haitian Jupiter 120000 II is onze vestiging in Tsjechië helemaal klaar voor de productie van nog grotere en zwaardere kunststof onderdelen. Hiermee kunnen we onze (toekomstige) klanten nog beter van dienst zijn. 

De nieuwe 1200 tons-spuitgietmachine is meteen een van de grotere die op de Tsjechische productielocatie te vinden is. Rompa beschikt ook al over machines met een klemkracht van 1200 tot wel 4800 ton. Het nieuwste exemplaar werd in oktober geïnstalleerd en in gebruik genomen. 

Meer capaciteit, gevarieerder productaanbod
Jakub Černý, technical en engineering manager bij Rompa CZ, is enthousiast. “Het plan is om matrijzen met een maximaal gewicht van 11 ton te gebruiken voor het spuitgieten van kunststof onderdelen tot wel 3,5 kilo. Hiermee breiden we onze capaciteit en het productaanbod enorm uit.”

Kunststof onderdelen voor Britax Römer
Speciaal voor nieuwe klant Britax Römer investeerde Rompa in de Haitian Jupiter 120000 II. Černý: “Britax Römer is wereldwijd producent van auto- en fietskinderzitjes van topkwaliteit en Rompa is een belangrijke kunststofleverancier voor dit Duitse bedrijf. We gebruiken de spuitgietmachine dan ook in eerste instantie voor de productie van kunststof onderdelen voor deze klant.” 

Groeiende vraag naar grote kunststof producten
In de nabije toekomst verwacht Rompa meer vraag naar grote, zware kunststof onderdelen. Naast de machine is dit jaar daarom ook de nodige expertise aan Rompa Group toegevoegd. Ons deskundige projectmanagementteam is begin dit jaar uitgebreid met een aantal nieuwe collega’s die gespecialiseerd zijn in grote kunststof onderdelen. Zo kunnen we ook op dit gebied beter inspelen op de groeiende klantvraag.