Bij Rompa Group maken we verpakkingen, maar wist je dat we er ook naar streven om een ​​full servicepakket aan onze klanten aan te bieden? Teamwork makes dreamwork en daarom werkt Rompa Group samen met Rompa Design, om de allerbeste engineering voor hun klanten te leveren. Productontwerp en engineering zijn sleutelelementen die ons in staat stellen dit volledige pakket aan te bieden. Wij beloven onze klanten een service die hun verwachtingen overtreft. Uiteindelijk gaat het om het resultaat!

Ontwerp en engineering met Rompa Group

Ontwerpspecificaties: een gedetailleerde beschrijving van de eisen waaraan het product moet voldoen.

Hoe meer details, hoe beter bij het maken van een productontwerp. Een ontwerp wordt succesvol als u de eindgebruiker volledig begrijpt. Denk hierbij aan uitstraling, toepassing, ontwerp van PBCA’s, wettelijke en milieueisen. Een van de dingen die ons anders maakt, is het feit dat Rompa Group al meer dan 140 jaar ervaring heeft. We hebben onze branche zien evolueren en zich zien aanpassen aan de moderne tijd. Elk product is anders, uniek en heeft misschien ook een andere bestemming, maar met een team van specialisten zijn we altijd in staat om hoogwaardige en innovatieve producten te leveren.

Van ontwerpspecificatie tot plan van aanpak. Wanneer het eerste idee in detail is geformuleerd, zetten we de volgende stap naar een afgewerkt product. Een actieplan kan bestaan ​​uit:

 

– Technische problemen die aan de oppervlakte kunnen ontstaan, zoals DFA, DFM, moldflow etc.

– Engineering; een productontwerp ziet er misschien goed uit, maar hoe functioneert het? Onze engineers gaan dieper in op de mechanica van het product, benodigde gereedschap en functionaliteit.

– Ontwikkeling

– Maken van tekeningen

– Hoe een prototype eruit zou kunnen zien en wat de volgende stap in het proces zal zijn

– Selectie van de fabriek die geschikt is voor productie. Dankzij de wereldwijde aanwezigheid van Rompa Group kunnen we kiezen uit vele fabrieken over de hele wereld.

– Het volledige productieproces, van niets tot een afgewerkt product tot levering.

– Deadlines

Rompa Design 

Als we het hebben over de volgende generatie product- en verpakkingssystemen, dan hebben we het over Rompa Design. De teamleden van Rompa Design hebben jarenlange ervaring in consumentenproducten, voeding en dranken, FMCG en de farmaceutische industrie.

De aanpak van Rompa Design is om de problemen van hun klanten te begrijpen en te kijken waar ze kunnen helpen. Wanneer het probleem wordt uitgelegd, maken zij een plan om het op te lossen.

Van daaruit gaan ze in op details zoals de belangrijkste vereisten, technisch concept en belangrijke functionaliteiten. Dit gedetailleerde ontwerp bevat specificaties over de fabricage en montage. In deze fase voeren ze ook een simulatie uit op kritische productfunctionaliteiten.

Wanneer de ontwerpspecificaties zijn ingesteld, is het tijd om een ​​productieproef uit te voeren om te zien of er aanpassingen nodig zijn. Met 2D/ 3D-beelden kunnen ze tests uitvoeren en productspecificaties bijwerken.

 

Rompa Design heeft een multidisciplinaire ontwerpaanpak, met ontwerpexpertise in:

● Functionaliteit in industrieel ontwerp, gebruiksvriendelijke producten en onfeilbaar

● Bescherming, verlenging van de houdbaarheid en vereenvoudiging van het transport van het product

● Duurzaamheid; ervoor zorgen dat de verpakking recyclebaar, herbruikbaar of hernieuwbaar is

● Productengineering voor kostenefficiëntie

● Merkproductie, ontworpen om te verkopen met de nodige marketing geïmplementeerd

 

Van A tot Z

Of het nu met of zonder elektronica is, op maat gemaakt of voor veel verschillende industrieën of markten, bij Rompa Group is dat geen probleem. Als we het hebben over een volledige service, volgen we deze stappen:

 

Het begint met een idee

Het begint allemaal met een idee, en om het te realiseren, is dit waar het begint. Ideeën zijn in de meeste gevallen breed en onduidelijk. Met de hulp van experts binnen de Rompa Group weet u zeker dat wij het beste uit uw idee halen. Dit begint op de afdeling ontwerp en productieontwikkeling, met extra hulp van het commerciële en technische team. Samen maken we een breed concept met de nodige eisen en wensen.

 

 

Breng het naar de tekentafel

​​​​​​​Ontwerpspecificaties worden gemaakt. Met deze specificaties kunnen we doorgaan met het actieplan en naar de volgende stap: prototypes maken.

 

Eerste regel van engineering; pas op voor prototypes

Het eerste prototype goed krijgen is een uitdaging, maar het is zeker mogelijk. Hoewel er in de meeste gevallen meerdere prototypes worden gemaakt om het beste product te maken. Het maken van meerdere prototypes geeft ook de mogelijkheid om de een met de ander te vergelijken, en om de beste onderdelen te combineren of onderdelen met elkaar te verwisselen.

 

Van prototype tot productie

Een grote stap! We zijn er nu absoluut zeker van dat we het perfecte model hebben en dat het tijd is om het naar de productielijn te brengen. Het bereiken van deze stap betekent dat we een gedetailleerd ontwikkelingsplan hebben om de productie te starten en ook een geschikte fabriek hebben geselecteerd die het proces zal uitvoeren.

 

Assemblage

Fabricage is meer dan alleen onderdelen in elkaar zetten. Vanaf het begin is er zorgvuldig rekening gehouden met de montage. Lees zeker ons artikel hierover voor meer informatie over Design for Assembly.

 

Levering

De laatste stap! Het is de levertijd. Dit kan naar het magazijn van de klant zijn of naar een gevraagde locatie. Maar we kunnen onze klanten ook logistieke oplossingen bieden waarbij we systemen zoals VMI gebruiken voor zowel nationale als internationale leveringen.

 

Tenslotte

We hebben de laatste fase van ons serviceplan bereikt. Het op maat gemaakte product heb is nu volledig afgewerkt met misschien extra elektronische componenten, decoraties of bijpassende verpakkingen. Eindigt het hier? Absoluut niet, hier begint het eigenlijk. Onze klant begint nu met het verkopen en verzenden van het product naar de eindgebruiker. We staan ​​continu in contact en optimaliseren het productieproces.

 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer wilt weten over ons partnerschap of over de diensten die wij aanbieden.