Hoe zorgen we voor een hoge kwaliteit?

21 October 2021

De definitie

Kwaliteit in de kunststofindustrie betekent dat we verschillende kwaliteitscontrolestrategieën gebruiken om het hoogste niveau van klanttevredenheid te garanderen. Hierdoor profiteren we ook van het elimineren van kosten voor het maken van fouten. Kwaliteit bieden begint al bij de vormgeving en het materiaalgebruik van het product. Het gaat door tijdens het productieproces met de juiste setup in de machine en uiteindelijk ook de laatste tests op het product om de kwaliteit van het eindproduct continu te verbeteren. Er zijn veel overwegingen om rekening mee te houden, zoals textuur, grootte, injectietijd en afkoeltijd. Alles moet worden geoptimaliseerd voor het beste resultaat. Dit alles zonder tijd te verliezen volgens de productieschema’s, vandaar het belang van de juiste planning, altijd rekening houdend met kwaliteitscontrole.

Gebreken

Wat zou een mogelijk defect kunnen zijn? We proberen het aantal defecten altijd zoveel mogelijk te minimaliseren, toch ontdekken we soms defecten in ons productieproces. Dat is natuurlijk erg jammer, maar we zorgen ervoor dat we van deze lessen leren. Bij Rompa Group zorgen we ervoor dat deze storingen tot een minimum worden beperkt. Vooral tijdens de eerste productierun houden we nauwlettend in de gaten of er een defect wordt aangetoond, wat niet vaak het geval is. Sommige van deze defecten kunnen zijn:

– Er kunnen zinkvlekken ontstaan ​​als de buitenwand van een bepaald onderdeel vrij snel stolt terwijl de binnenkant nog heet en vloeibaar is.

– Door ongepaste ventilatie kunnen er gasvlekken ontstaan. Alle spuitgietmatrijzen hebben ventilatieopeningen en moeten op de juiste diepte worden geplaatst. We zullen gassporen zien wanneer het plastic in de holte wordt geschoten en gas er niet goed uit kan, waardoor een verbrande vlek ontstaat.

– We zullen flitsen zien wanneer een mal niet volledig goed afsluit, wat betekent dat de twee zijden niet strak genoeg op elkaar aansluiten.

– Het defect genaamd korte broek betekent dat de spuitgietmatrijs niet goed vulde en te weinig polymeer in de mal werd gespoten.

– Wanneer plastic rond een bepaald gat in een onderdeel vloeit, kan er een zwakke plek ontstaan, deze zwakke plekken worden laslijnen genoemd.

– Soms zien we splays, dit zijn onvolkomenheden aan het oppervlak die het gevolg zijn van bellen die lucht vasthouden in het plastic onderdeel.

Kwaliteitscontrole

Na elke productierun is een kwaliteitscontrole onvermijdelijk en essentieel. Een kwaliteitscontrole geeft ons een duidelijk beeld van het eindproduct en kunnen we bepalen of er verbeteringen mogelijk zijn. Rompa Group past verschillende kwaliteitscontrolemethodieken toe. Hieronder vindt u een toelichting op deze processen.

 

  • – Geavanceerd Product Quality Planning & Control Plan (APQP). Dit proces is bedoeld om de kwaliteit te waarborgen door middel van een strikte planning. Het richt zich op het bepalen of klanten tevreden zijn door de output te evalueren en continue verbetering te ondersteunen.
  • – Production Part Approval Process (PPAP) bevordert een beter begrip van de eisen van fabrikanten en leveranciers. Dit helpt ervoor te zorgen dat de gebruikte processen de onderdelen consistent kunnen reproduceren.
  • Statistical Process Control (SPC) maakt gebruik van statistische methoden om een ​​proces te bewaken en te controleren, zodat het efficiënt werkt en meer producten produceert die voldoen aan de specificaties met minder afval.
  • – Acceptable Quality Limit (AQL) is het slechtst toelaatbare procesgemiddelde dat nog steeds als een acceptabel kwaliteitsniveau wordt beschouwd.

Andere processen die we volgen om de kwaliteit te garanderen

Recyclen, hergebruiken, repareren en opnieuw vervaardigen

Als ervaren fabrikant in deze branche werken we er hard aan om ons afval te verminderen. Als we het hebben over de kwaliteit van het product, houden we ook rekening met duurzaamheid. Het waarborgen van de kwaliteit van het eindproduct begint al bij het ontwerp. Zo zijn wij specialist in ontwerp voor demontage, dit betekent dat wij bij dit type ontwerpproces al rekening houden met de end-of-life van het product. Met een slim ontwerp blijven we zoeken naar materialen van de hoogste kwaliteit die niet giftig, recyclebaar en gemakkelijk te repareren zijn.

 

De nieuwste machines

Het juiste machinepark voor onze productieprocessen geeft ons de nieuwste technologieën om de beste kwaliteit te leveren. Maar denk ook na over het juiste machine-onderhoud, zodat we de stilstand tot een minimum kunnen beperken en de efficiëntie kunnen maximaliseren.

ISO-certificeringen

ISO staat voor International Organization for Standardization, het is een derde partij die ons bedrijf controleert en ons certificeert wanneer aan beperkingen en verwachtingen wordt voldaan. Het is een onafhankelijke, niet-gouvernementele organisatie met een groot team van experts om kwaliteit, veiligheid en milieubescherming te garanderen. Rompa Group is een trotse ISO gecertificeerde kunststofproducent. Al onze productielocaties over de hele wereld zijn ISO-gecertificeerd. Hieronder zetten we deze certificeringen op een rij:

 

Alle productielocaties van Rompa zijn ISO-gecertificeerd volgens de volgende normen:

– ISO 9001 (kwaliteit)

– ISO 14001 (milieu)

 

Kwaliteitscertificaten Rompa NL:

ISO 9001

ISO 14001

IATF 16949

 

Kwaliteitscertificaten Rompa CN:

ISO 9001

ISO 14001

ISO 1348

 

Kwaliteitscertificaten Rompa CZ:

ISO 9001

ISO 14001

IATF 16949

 

Kwaliteitscertificaten Rompa MX:

ISO 9001

ISO 14001

IATF 16949

 

Kwaliteitscertificaten Rompa DE:

IATF 16949

 

Kwaliteit in productie, maar ook vele andere diensten

Hoewel Rompa Group een gecertificeerd kwaliteitsproductiebedrijf is, hebben we ook andere diensten waarbij we streven naar de hoogste kwaliteit. Dit stelt ons in staat om een ​​compleet pakket te bieden, van A tot Z. Door de volledige oplage te beheersen, kunnen we ervoor zorgen dat de kwaliteitscontrole al begint bij het begin, tijdens het ontwerp- en materiaalkeuzeproces, maar ook tot het allerlaatste waar de afgewerkte goederen worden afgeleverd. Volledige controle maakt communicatie eenvoudiger, sneller en efficiënter. Dit betekent dat u kwaliteit kunt verwachten van A tot Z, van ontwerp tot oplevering.

 

Meer weten over onze kwaliteitsborging? Neem dan zeker even contact met ons op, we vertellen je er graag alles over!