Het gebruik van Internet of Things in service en maintenance

6 januari 2021

Internet of Things: IoT, een bekende term voor Rompa. In 2020 zijn er veel IoT oplossingen en diensten gelanceerd. In de komende jaren zal er een stijgende lijn te zien zijn in IoT toepassingen, er is zelfs een voorspelling dat 41 miljard IoT-devices zijn in 2027. In de toekomst is Internet of Things is niet meer weg te denken.

De IoT Academy van KPN organiseerde op 26 november 2020 de IoT Update van het jaar: Unlock your Things & Release your data. Rompa Group heeft de IoT Update gevolgd, een opvallend onderwerp was het gebruik van Internet of Things in de service en maintenance van bedrijven. En dat is waarom wij hier iets dieper op ingaan. Lees snel verder!

Klantervaring staat centraal

In de wereld van vandaag staat klantervaring centraal. Vooral in de pandemie van covid-19 is duidelijk geworden hoe belangrijk de relatie met de klant is. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat diensten op een voorspelbare manier geleverd worden met zo min mogelijk vertraging. IoT kan in verschillende stadiums worden aangepast om de klantervaring positief te behouden.

 

Het Internet of Things geeft ondersteuning aan de werkwijze van bedrijven. Tegenwoordig is er een hoge verwachting vanuit de klant, waardoor bedrijven moeten beschikken over de juiste processen en voorzieningen om daaraan te kunnen voldoen. Het automatiseren van processen zorgt voor het voorzien op de vraag van de klant en daarnaast kunnen er kosten bespaard worden en vergroot de betrouwbaarheid. IoT zorgt voor een betere klantervaring doordat er proactief op problemen gereageerd kan worden en deze zelfs voorkomen kunnen worden.

De inzet van Internet of Things in machines

Met een opkomende trend in IoT moeten machines het tempo bijhouden. Voorspellende monitoring groeit in de (technische) industrie. Door middel van ‘predictive monitoring’; machines geven zelf aan hoe ze er momenteel voor staan, wordt er dus een voorspellend onderhoud van het productieproces ontwikkeld. Onderhoud van machines betekent vaak het stilleggen van machines, wat weer tijd en geld kost.

 

Het gebruik van IoT in de productie kan een enorme aanwinst zijn in de efficiëntie, connectiviteit, veiligheid en communicatie. De toestellen zijn door het gebruik van Internet of Things in staat om voor elk mogelijk deel van het productieproces te achterhalen in welke toestand het product zich bevond. Waar je IoT ook inzet, het geeft meer zekerheid voor de toekomst, bespaart kosten op lange termijn en geeft je de kans om een concurrentiele voorsprong op te bouwen.

Condition based monitoring

Een toepassing die “condition based monitoring” wordt genoemd; het plaatsen van sensoren op machines die worden beheerd via de Cloud. Denk bijvoorbeeld aan een infrarood thermografie, door de wrijvingen van de machine ontstaat er warmte. Door deze warmte periodiek te meten kan er inzicht komen welke onderdelen er buiten bepaalde grenzen treden. Door de inzichten uit de IoT-gegevens die de sensoren op deze machines weergeven, kan de productiviteit verhoogd worden, wat resulteert in kostenbesparing, en kostenbesparing zorgt weer voor klanttevredenheid. Wat nou precies de voordelen zijn van condition based monitoring? Die hebben wij voor je opgesomd:

 

  • •  Onderhoud zal altijd op tijd plaatsvinden door deze manier
  • •  Verlaging van het aantal onderhoudsbeurten
  • •  De uitval tijd van de machine ligt veel lager
  • •  Verhoging van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van assets
  • •  De kosten van de productie blijven zo laag mogelijk

Rompa in Internet of Things

IoT is niet meer weg te denken, dat is duidelijk. Wij als Rompa zijn bekend met het gebruik van Internet of Things, wat je kan terugzien in verschillende ontwerpen, zoals de Gillete Razor-stand.

Rompa probeert altijd mee te gaan met de trends in de kunststoftechnologie, wij doen dan ook ons best om steeds meer te ontwikkelen in het gebied van IoT. Wilt u meer lezen over Internet of Things? Kijk eens naar het artikel 5 tips voor een succesvol Internet of Things project of lees onze Whitepaper over connectivity!

Neem contact met ons op

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in hoe Rompa IoT inzet? Of wil je weten wat voor producten beschikken over IoT? We vertellen u er graag alles over! Aarzel niet en neem contact met ons op! Wij van Rompa beantwoorden u graag.