Rompa CZ schaft hypermoderne CNC EDM-machine aan

7 juli 2017

Een gloednieuwe CNC EDM-machine is onlangs toegevoegd aan ons machinepark in Vyškov, Tsjechië. Met de aanschaf van de hypermoderne AgieCharmilles FORM 30 is de capaciteit van de gereedschapsmakerij van Rompa CZ flink verhoogd. Hiermee kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten.

 

Met deze zinkvonkmachine, die eind mei werd geïnstalleerd, kunnen we nu zelf staalonderdelen tot wel 1000 kilo bewerken. Hierdoor gaat onze flexibiliteit omhoog en zijn we minder afhankelijk van externe partijen. Dat betekent dat ons ideaal van Rompa als ‘one-stop-shop’ weer een stap dichterbij is.

Intelligente besturing
Dankzij de intelligente besturing die geïntegreerd is in de AgieCharmilles FORM 30, levert de machine een unieke hoogwaardige kwaliteit. De reparatietijd en de kans op fouten tijdens reparaties en aanpassingen is aanzienlijk verminderd.

 

Verdere uitbreiding
Behalve de CNC EDM-machine is het machinepark van de gereedschapsmakerij verder uitgebreid met een nieuwe draaibank. Deze vervangt het oude exemplaar, dat aan vervanging toe was. Dankzij de nieuwe draaibank is onze kwaliteit ook de komende jaren gewaarborgd.