Rompa Group gaat verder

30 September 2021

Rompa staat bekend om het vervaardigen van spuitgietonderdelen. Maar Rompa Group gaat veel verder dan dat. Wij leveren veel aanvullende diensten en streven ernaar onze opdrachtgevers van A tot Z, van ontwerp tot oplevering, van dienst te zijn. We kunnen alle opties bieden, denk aan een assemblagelijn of een magazijnoplossing. Lees dit artikel om meer te weten te komen over alle technologieën en diensten die Rompa Group biedt.

Onze diensten zijn grensoverschrijdend

Laten we beginnen met enkele diensten die Rompa Group onze klanten over de hele wereld biedt. Zoals u wellicht weet, is Rompa Group over de hele wereld gevestigd. Er is altijd een productielocatie in de buurt. Onze wereldwijde aanwezigheid maakt het mogelijk om altijd in de buurt van onze klanten te produceren en te leveren om transport te verminderen en de communicatie te verbeteren. Kijk hier of er een productielocatie bij jou in de buurt is! Hieronder geven we je de technologieën die Rompa Group aanbiedt.

Assembleren: de leverancier assembleert ook

We willen dat je je product zo snel mogelijk in de schappen of in de distributiecentra krijgt. Omdat wij wellicht de onderdelen voor een bepaald product hebben geproduceerd, kunnen wij ook de assemblage verzorgen. Naast de assemblage zijn wij ook in staat om de gehele supply chain op ons te nemen. Denk hierbij aan de aanschaf en montage van verschillende metalen of elektronische onderdelen, maar ook aan consumentenverpakkingen van het eindproduct. Over elektronische componenten gesproken: Rompa Group beschikt over een ESD- en een SMT-lijn om assemblage van elektronische goederen met grote zorg mogelijk te maken. We ontwikkelen onze eigen maatwerkmachines voor geautomatiseerde assemblage.

Al onze vestigingen hebben een assemblagelijn!

Spuitgieten

Spuitgieten is waar Rompa Group al jaren bekend om staat. Het is misschien een van onze specialiteiten, maar uiteindelijk gaat het om de combinatie van diensten en technologieën. Dit maakt het mogelijk om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Rompa Group heeft de beschikking over veel verschillende materialen voor spuitgieten. Of het nu gaat om thermoplasten zoals PET, ABS, polyetheen, PC, polystyreen en polypropeen, of engineering plastics zoals Ultem, PSU, PPU en PEI. Naast de materialen gebruiken we ook verschillende soorten spuitgiettechnologieën:

Dunwandig spuitgieten

De vraag naar het produceren van kleinere en lichtere onderdelen of opdrachten neemt elk jaar toe. Dunwandig spuitgieten komt vooral voor in de elektronica waar sommige onderdelen een wanddikte hebben van minder dan 1 mm. In de auto-industrie hebben we het over een wanddikte van 2 mm voor hun onderdelen. Het produceren van dunwandige artikelen maakt het noodzakelijk om procesveranderingen door te voeren, zoals een hogere druk en snelheid, maar ook snellere afkoeltijden. Er zijn veel overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het produceren van een dunwandig artikel.

Hoge precisie spuitgieten

Een zeer technisch proces waarvoor precisiematrijzen en machines nodig zijn. Rompa Group gebruikt deze technologie om complexe geometrische onderdelen te produceren die worden gebruikt voor industriële toepassingen met hoge precisie.

2K spuitgieten

‘Two shot’-spuitgieten, ook wel 2k-spuitgieten genoemd, is een fabricagetechniek waarbij twee verschillende polymeren of twee verschillende kleuren in één kunststof onderdeel worden gecombineerd. De 2k spuitgietmachine geeft Rompa Group de mogelijkheid om één onderdeel te produceren van twee verschillende kleuren of materialen. Bijvoorbeeld een combinatie van zacht en hard materiaal zoals je tandenborstel die is gemaakt met een softgrip.

Wil je meer weten over 2k spuitgieten? Lees er hier meer over!

Overmolding

Rompa Group heeft de mogelijkheid om onderdelen te produceren met een extra technologie genaamd overmolding. Tijdens dit gietproces gebruiken we meerdere mallen in plaats van slechts één om een afgewerkt product te maken. Dit geeft de mogelijkheid om verschillende materialen en vormen te combineren.

Meer weten over overmolding? Lees hier de details over deze technologie.

In-mold labelling

Voor in-mold labeling gebruiken we onze spuitgiettechniek. In plaats van een etiket op een product te moeten plakken, wordt het etiket geïntegreerd met het product. De IML-technologie was oorspronkelijk ontworpen voor blaasvormen, maar met het gebruik van spuitgieten werd dit proces een stuk efficiënter.

Metalen spuitgieten (MIM)

Naast kunststoffen is Rompa Group ook expert in verschillende metaalkorrels. Omdat de standaard spuitgiettechniek goed ingeburgerd is, was het relatief eenvoudig om een ander materiaal aan dit proces toe te voegen. Deze innovatieve technologie komt tot stand door de technieken van kunststofspuitgieten en poedermetallurgie samen te voegen. Meer weten over MIM? Leer dit hier!

Thermovormen

Een technologie waar we bij Rompa Group meer dan 55 jaar ervaring mee hebben. Hierbij verhitten we een thermoplastische plaat tot het verwekingspunt. Het vel wordt dan uitgerekt over een enkelzijdige mal. Hierna koelt het af in de gewenste vorm. We zien thermovormen in veel verschillende industrieën en is een geweldige technologie voor veel verpakkingsoplossingen.

EMS

Electronic Manufacturing Services (EMS), oftewel een complete service voor elektronica. Dit begint met het ontwerp, het vervaardigen van de onderdelen en het assembleren van de onderdelen tot het eindproduct. Daarna start het test- en leveringsproces. EMS is een complete service voor de productie van elektronica, van ontwerp tot levering.

Stanzen

Rompa Group biedt een eigen productieproces voor metalen onderdelen. Bij dit volledig geautomatiseerde proces komt veel druk kijken! Stanzen is een zeer nauwkeurig en snel productieproces.

Decoratie en afwerking

Maatwerk maakt het product, het is een geweldige brandingtool voor je bedrijf. Laat jouw product opvallen! We gebruiken de volgende technieken om een bepaald product te decoreren of af te werken:

 

– transferdruk in foliedruk

– tampon bedrukken

– tampondruk (meerkleuren machine)

– in-mould decoratietechnieken

 

Magazijnoplossingen met Rompa Group

We zijn aangekomen bij de laatste stap van het productieproces! En ook in dit stadium kun je nog op Rompa Group rekenen. Het is levertijd en je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van een magazijn- of logistieke oplossing van Rompa Group. Voor internationale en nationale leveringen gebruiken we systemen zoals VMI. Wilt u deze oplossing ook voor uw product implementeren?