Rompa Group heet je welkom in Nederland

16 September 2021

 

Zoals u weet heeft Rompa Group haar oorsprong in Nederland. Dit is waar het allemaal vele jaren geleden begon. We hebben momenteel drie locaties in Nederland; ons hoofdkantoor, een productielocatie en een ontwerpbureau allemaal dicht bij elkaar. In dit artikel vertellen we je meer over onze geschiedenis in Nederland, waar we nu staan, wat we bieden en hoe we onze toekomst in dit land zien. Lees er nu meer over!

Rompa Group in Nederland, hoe is het begonnen?

Het begon allemaal in Terheijden, een klein dorpje in het zuiden van Nederland. Hier startte de familie Rompa in het jaar 1881 hun leerlooierij. De zaken gingen goed en de productie van tassen, etuis, beschermende reiskoffers en soortgelijke producten nam een ​​hoge vlucht. Enkele klanten van Rompa waren de Nederlandse Staatspost en het leger, wij maakten vroeger leren tassen en riemen voor hen. Rompa werd beroemd dankzij hun voetbalproducties, er werd een innovatieve technologie gebruikt om een ​​voetbal te ontwikkelen met een glad oppervlak zoals we dat nu nog steeds gebruiken.

 

Later, rond het jaar 1939, begon Rompa ook leren etuis te produceren voor de Philishave, een bekend product van Philips. Rond de jaren ’40 en ’50 begon Rompa te experimenteren met de productie van plastic en nam stappen om over te stappen van leerlooierij naar het produceren van plastic. Technologieën zoals vacuümgevormd plastic en spuitgieten werden geïmplementeerd. Dit was het begin van een nieuw tijdperk voor Rompa, met veel innovatie in de komende jaren. Het was in deze jaren dat Rompa naam maakte en een van de meest bekende producenten van kunststoftoepassingen werd. Dit gaf het bedrijf de mogelijkheid om meer te investeren in innovatie en kennis.

 

Het was de afgelopen jaren, vanaf 2005, dat Rompa Group internationaal begon uit te breiden door vestigingen te verwerven in landen als Tsjechië, China en Mexico.

Waar staan ​​we momenteel in Nederland?

Op dit moment hebben we 3 locaties in Nederland. U vindt ons hoofdkantoor en productielocatie in Boxtel en ons ontwerpbureau in Keldonk.

Onze productielocatie in Boxtel biedt productieprocessen zoals spuitgieten, stampen, MIM en we beschikken over een cleanroom. Hieronder leggen we je wat meer uit over deze technologieën.

 

Spuitgieten

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, is dit al jaren onze core business. We zijn specialisten geworden in veel verschillende spuitgiettechnieken. Wij bieden dunwandig spuitgieten, zeer nauwkeurig spuitgieten, 2k spuitgieten, overgieten en in-mould labelling.

 

Stempelen

Onze belangrijkste stempeltool staat op onze productielocatie in Boxtel. Op deze locatie worden de follow-cut-bend stempels geproduceerd. Dit is een volledig geautomatiseerd proces en zoals de naam al doet vermoeden buigt en snijdt deze machine de gewenste vorm uit de gekozen coils. Wist je dat we tot 250 stempelcycli per minuut kunnen verwerken, afhankelijk van het stempelontwerp?! Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij 80 ton druk.

 

Lees hier meer over ons stempelproces!

 

MIM

Metaalspuitgieten, ook wel MIM genoemd, is ook een technologie die is ontwikkeld op onze Nederlandse locatie in Boxtel. Metal Injection Molding combineert twee gevestigde technologieën in één. We hebben het traditionele kunststof spuitgieten in combinatie met poedermetallurgie. Het grootste voordeel van MIM is dat het de mogelijkheid biedt om complexe ontwerpen in een hoog volume te produceren. Het is een kosteneffectief en efficiënt productieproces als het gaat om het produceren van complexe onderdelen in een hoog volume. Dus naast de gebruikelijke kunststof producties die u van Rompa Group gewend bent, kunt u bij ons ook terecht voor de productie van complexe metalen onderdelen.

 

Lees hier meer over MIM!

 

Cleanroom

Tenslotte; onze cleanroom, gelegen in Boxtel! We zien een toenemende vraag naar fabricage in een cleanroominstallatie. Onze klanten de mogelijkheid bieden om in een cleanroom te produceren, is gunstig voor industrieën zoals farmaceutica, biotechnologie, life sciences, micro-elektronica en voedselverpakkingen. Vooral sinds de Covid-19 situatie merken we een toename van de hygiënische vraag.

 

Meer weten over onze cleanroom in Boxtel? Lees hier zeker alle details!

 

Rompa Design

Productie begint altijd met een idee en in ons ontwerpbureau in Keldonk werken we dit idee uit tot een goed ontwerp, klaar voor productie. Volgens onze recente rebranding heet ons ontwerpbureau nu Rompa Design, voorheen bekend als Verhoeven Ontwerpburo. Geweldige ideeën en ontwerpen komen hier tot leven en we kijken uit naar veel innovatieve ontwerpen die we in de toekomst van hen zullen zien. Dankzij Rompa Design kunnen we onze klanten het volledige pakket aanbieden, van A tot Z, van idee tot oplevering!

De toekomst van Rompa Group in Nederland

Wij bij Rompa Group vinden dat duurzaamheid prioriteit moet krijgen en we doen ons uiterste best om bij te dragen in de b best mogelijke manier. Zeker in Nederland waar recycling hoog op de agenda staat en waar de consument vraagt om duurzaam design en productontwikkeling. We blijven innoveren op dit gebied zoals u dat al sinds 1881 gewend bent van Rompa Group. We kijken vooruit naar de toekomst in Nederland en wat het te bieden heeft.

Kom bij ons op bezoek!

Enthousiast om ons in Nederland te bezoeken? Meer weten over onze Nederlandse vestigingen? Zorg ervoor dat u ons belt of een e-mail stuurt en wij zorgen ervoor dat we al uw vragen beantwoorden. Ook updaten we wekelijks onze nieuwspagina met interessante onderwerpen zoals de verschillende spuitgiettechnologieën en andere evenementen van Rompa Group.