Rompa Group heet u welkom in Tsjechië: Vítejte!

13 October 2021

Rompa Group heeft zijn oorsprong misschien in Nederland, maar we hebben een zeer gespecialiseerde en een van de beste productielocaties in Tsjechië. In 2005 verwierf Rompa Group de locatie in Vyskov. In 2017 nam Rompa Group ITB Transito over, nu bekend als Rompa CZ Transito, gevestigd in Kladno. In het artikel van deze week vertellen we u meer over de overname van deze productiesites, hun specialiteiten en hoe we ons verheugen op de toekomst.

Rompa Group in Tsjechië, hoe is het begonnen?

In 2005 begon Rompa Group aan hun reis in Tsjechië. Ze namen GM over, een bedrijf dat al sinds 1948 bestond en goed ingeburgerd was in de omgeving van Vyskov. Vyskov is een dorp in de prachtige regio Zuid-Moravië. Kort na de fusie hebben we de naam veranderd in Rompa CZ, zoals het tot op heden heet. De productielocatie gespecialiseerd in spuitgieten, iets wat Rompa Group heel goed kent. We zijn begonnen met 55 spuitgietmachines en 170 medewerkers, sindsdien zijn we snel gegroeid.

 

Rompa Group besloot een stap verder te gaan en nam in 2017 ITB Group over. Zij hadden de kennis en capaciteiten als het op montage aankwam en wij zagen dit als een mooie kans om onze dienstverlening aan onze klanten uit te breiden. Tegenwoordig heet het Rompa Transito CZ maar voorheen heette het ITB Group Transito.

 

Meer weten over de overname van ITB Group? Lees er dan zeker hier over!

Waar staan ​​we momenteel in Tsjechië?

We opereren momenteel vanuit twee locaties in Tsjechië en zijn nog steeds erg blij met deze productie plekken, de locaties en het hoogopgeleide personeel dat indruk op ons blijft maken. Onze vestiging in Vyskov is met maar liefst 11.000 m² de grootste en gespecialiseerd in spuitgieten. Onze locatie in Kladno bestaat uit 3634 m² en is onze specialist in assemblage. Maar Rompa Group CZ gaat verder en deze locaties hebben nog veel meer te bieden. Hieronder vermelden we de diensten en technologieën die door deze productielocaties worden aangeboden.

Assembleren

Onze locatie Rompa Transito CZ is gespecialiseerd in assemblage. Als productiebedrijf willen we ervoor zorgen dat de geproduceerde goederen zo snel mogelijk worden gedistribueerd. Terwijl Rompa Group bekend staat om het produceren van alle losse onderdelen, bieden wij ook de assemblage van het eindproduct aan. Wij bieden onze klanten een service van A tot Z, van ontwerp tot levering en door het aanbieden van assemblage kunnen we ervoor zorgen dat we het volledige productieproces kunnen beheersen. Zo zorgen we dat de communicatie goed verloopt, maar het geeft ons ook zekerheid over het juiste materiaalgebruik.

 

Wil je weten wat voor soort assemblagelijnen je tegenkomt in onze vestiging in Kladno? Neem dan zeker contact met ons op of lees er hier meer over. Misschien hebben wij wel de perfecte montageoplossing voor jouw product!

Spuitgieten

Spuitgieten is de specialiteit van Rompa Group. We zijn in 2005 begonnen met de productie in Tsjechië om onze klanten een wereldwijde productie- en distributieoptie te bieden. In dat jaar verwierf Rompa Group ook vestigingen in Azië en Amerika. Onze productielocatie in Vyskov begon met 55 spuitgietmachines, de afgelopen jaren hebben we fors geïnvesteerd in nieuwe machines en momenteel tellen we 70 spuitgietmachines. Dit omvat de nieuwste aanwinst van een 11 meter lange en 3,5 meter brede spuitgietmachine, ook wel bekend als de Haitian Juniper 120000 II. Dit gaf onze faciliteit meer flexibiliteit, meer capaciteit en een breder scala aan variaties om onze klanten te bieden, om plastic componenten te produceren.

Toolshop

In onze vestiging in Vyskov vindt u onze eigen toolshop. Het hebben van een eigen toolshop maakt ons productieleven zoveel gemakkelijker, bijvoorbeeld met matrijsonderhoud en het maken van gespecialiseerde gereedschappen. De meeste kunststofproducenten kopen hun matrijzen daadwerkelijk in bij een externe partner en ook Rompa Group koopt hun matrijzen in bij gespecialiseerde leveranciers. Het voordeel van een eigen toolshop is dat we bepaalde matrijzen heel dichtbij kunnen afstellen en repareren. Dit bespaart veel tijd in de logistiek en we kunnen ervoor zorgen dat de matrijs precies is zoals we hem willen hebben.

 

In onze toolshop in Vyskov vindt je onze ultramoderne CNC EDM-machine. Zoals eerder vermeld, hebben we veel geïnvesteerd in machines op onze productielocaties en met de CNC-EDM-machine hebben we het werk veel geavanceerder gemaakt in onze gereedschapsmakerij. Lees er hier meer over voor meer informatie over zijn CNC EDM machine.

 

Meer weten over onze gereedschapswinkel? Lees het dan zeker hier!

De toekomst van Rompa Group in Tsjechië

Hoewel we de afgelopen jaren uitgebreid hebben geïnvesteerd in onze Tsjechische vestigingen, zijn we verheugd aan te kondigen dat we zullen blijven investeren in nieuwe, hoogwaardige machines om onze productieprocessen te blijven verbeteren. Op dit moment zijn we op zoek naar manieren om een ​​duurzamere toekomst te hebben, dit is onze prioriteit en we doen ons best om dit op de best mogelijke manier bij te dragen. Rompa Group loopt al sinds 1881 voorop in verschillende productietechnologieën, -processen en -ideeën en we zullen deze ideologie zeker voortzetten.

Geef ons een bezoek!

Enthousiast om ons in Tsjechië te bezoeken? Wil je meer weten over onze Tsjechische vestigingen? Zorg ervoor dat je ons belt of een e-mail stuurt en wij zorgen ervoor dat we al jouw vragen beantwoorden. Ook updaten we wekelijks onze nieuwspagina met interessante onderwerpen zoals de verschillende spuitgiettechnologieën en andere evenementen van Rompa Group.