Rompa Group Mexico: ¡Bienvenido!

3 November 2021

 

We heten je van harte welkom in onze Mexicaanse productiefaciliteit! In het artikel van deze week vertellen we je meer over onze productielocatie in Mexico, in de stad Querétaro. Het is nog maar een paar jaar geleden dat Rompa Group voet aan wal zette in dit land, maar we zijn erg blij dat we deze stap hebben gezet. De mogelijkheid om in Mexico te produceren heeft ons veel voordelen opgeleverd, lees deze voordelen hieronder!

Rompa Group Mexico, hoe is het begonnen?

Het was in het jaar 2019 dat Rompa Group ITB Group overnam. Vroeger heette het ITB Dooremalen Industries Mexico, onlangs hebben we dit omgedoopt tot Rompa MX. Deze faciliteit herken je voortaan aan het merk Rompa Group, maar dat betekent niet dat we veel veranderd hebben. De productielocatie was al een succesvolle fabrikant voor de auto-industrie.

 

Meer weten over de overname van ITB Group? Lees er dan zeker hier over! Naast Mexico hebben we ook locaties verworven in Tsjechië en Nederland, waardoor we onze wereldwijde aanwezigheid nog verder hebben uitgebreid.

 

Waar staan we momenteel in Mexico?

Rompa MX is momenteel actief in het spuitgieten, voornamelijk voor de automobielindustrie. De productielocatie bestaat uit 4199 m² en levert diverse complexe en innovatieve onderdelen voor de automotive industrie.

Spuitgieten

Rompa Group is gespecialiseerd in veel verschillende systemen in spuitgieten. Dit kunnen thermoplasten zijn zoals PET, ABS, Polyethyleen, PC, Polystyreen en Polypropeen, maar ook engineering plastics zoals Ultem, PSU, PPU en PEI. Spuitgieten is een gevestigde methode in de auto-industrie. Het productieproces waarbij we gesmolten kunststof in een matrijsholte injecteren, wordt in deze industrie al jaren toegepast. Spuitgieten is een betrouwbaar proces als we solide, sterke en kwalitatief hoogwaardige producten willen maken.

Automotive industrie

In deze branche zijn veiligheid en kwaliteit de belangrijkste factoren. Spuitgieten is een prominente stap tijdens het productieproces van een voertuig. Hieronder leggen we u uit waarom spuitgieten zo geschikt is voor deze branche.

 

● De geproduceerde onderdelen moeten consistent en identiek zijn. Als de matrijs een goed ontwerp en een goede afwerking heeft, mag worden verwacht dat de geproduceerde onderdelen consistent en identiek zijn.

 

● Hoe meer onderdelen aangevraagd, hoe lager de prijs. Het maken van een matrijs kan een kostbaar proces zijn, het betaalt zich na verloop van tijd terug wanneer er dankzij deze matrijs veel onderdelen zijn geproduceerd. Over het algemeen is de auto-industrie sterk afhankelijk van de productie van grote volumes.

 

● Rompa Group heeft de mogelijkheid om veel verschillende bruikbare materialen aan te bieden. Naast de materialen kunnen we ook een grote verscheidenheid aan kleuren aanbieden, zodat we in het kleurenschema van het voertuig kunnen blijven.

 

● Spuitgieten geeft ons de mogelijkheid om bepaalde oppervlakteafwerkingen te produceren. Denk aan verschillende oppervlaktestructuren zoals glanzend, mat of ruw.

Gecertificeerde fabrikant

Gecertificeerd zijn is iets wat wij erg belangrijk vinden. Het betekent dat een onafhankelijke derde partij onze productieprocessen met veel expertise en kennis heeft gecontroleerd en dat zij ons kunnen verzekeren dat we op de goede weg zijn. Dit is niet alleen een geruststelling voor ons, het wordt vooral geïntroduceerd voor onze klanten om er zeker van te zijn dat we de juiste principes volgen. Met trots kunnen we je laten weten dat onze faciliteit is gecertificeerd met de volgende certificeringen:

 

● ISO 9001, dit is certificering met betrekking tot onze kwaliteitsmanagementsystemen (QMS). De 9001-certificering is een standaard opzet op basis van kwaliteitscriteria met een sterke klantgerichtheid, maar controleert ook de kwaliteit van de managementprincipes en de voortdurende verbetering in het algemeen in het bedrijf.

 

● ISO 14001 is certificering met betrekking tot bewijs dat ons milieubeheersysteem (EMS) onder controle is. Deze certificering kijkt naar de huidige staat, maar vereist ook dat milieudoelstellingen worden nagestreefd. Ook opleidingseisen moeten worden beoordeeld, geïmplementeerd en gecontroleerd.

 

● IATF 16949 staat voor The International Automotive Task Force (IATF) en is gebaseerd op ISO 9001 maar deze certificering heeft klantspecifieke eisen speciaal voor de automotive industrie.

 

Wilt u de exacte eisen voor deze certificaten weten? Neem dan zeker contact met ons op of kijk op onze website voor meer informatie over alle certificeringen van Rompa Group.

Hoe zien wij de toekomst van Rompa Group in Mexico?

Het is pas twee jaar geleden sinds de start, maar het voelt vanaf het begin als familie. Dit is te danken aan de vlotte overname van ITB Group en hun eerdere mentaliteit. Deze mentaliteit lijkt erg op die van Rompa Group en het was gemakkelijk om het beste van twee werelden te combineren. Pas dit jaar hebben we de volledige rebranding van de locatie gedaan naar de kleuren en naam van Rompa Group en we zijn erg gemotiveerd om te investeren, te innoveren en deze locatie te versterken. We staan te popelen om de innovatieve fase die we sinds het prille begin van Rompa Group hadden voort te zetten!

Kom bij ons op bezoek!

Ben je gevestigd in het noorden, zuiden van Midden-Amerika? Dat deze faciliteit wellicht jouw antwoord is voor jouw productie in spuitgieten. Wij beantwoorden graag jouw vragen over productie in Mexico en waar je aan moet denken. Neem zeker contact met ons op zodat we al je vragen en twijfels kunnen beantwoorden.

 

Rompa Group staat bekend om het spuitgieten, maar we hebben ons gespecialiseerd op vele andere gebieden, zoals ontwerp, assembleren en vele andere diensten. Zorg ervoor dat je onze diensten controleert en we kunnen je beloven dat u altijd de best mogelijke service krijgt! Ook updaten we wekelijks onze nieuwspagina met interessante onderwerpen zoals de verschillende spuitgiettechnologieën en andere evenementen van Rompa Group.