Een cleanroom-installatie wordt steeds belangrijker binnen de fabricageprocessen. Deze door de mens gemaakte milieuvriendelijke kamers zijn perfect voor productie in industrieën zoals de farmacie, biotechnologie, biowetenschappen, micro-elektronica en voedselverpakkingen, zeker in deze Covid-tijden waarin we willen dat alles zo steriel mogelijk is voor de menselijke gezondheid. Bij Rompa Group werken we al jaren met cleanrooms en zoeken we altijd naar innovatieve oplossingen waar cleanrooms steeds belangrijker worden. Lees erover in het artikel van deze week!

Clean room - Rompa Group

We leggen je uit wat een cleanroom is

Een cleanroom is de schoonst mogelijke ruimte. Deze cleanrooms zijn milieubewust en alle deeltjes worden eruit gefilterd. Deeltjes zoals stof, microben in de lucht en aerosoldeeltjes. De ruimte kan worden aangepast aan verschillende classificaties doordat de cleanroom omgevingsgecontroleerd is. Deze classificatieniveaus zijn afhankelijk van bijvoorbeeld de hoeveelheid deeltjes die in het gebied zijn toegestaan. Maar ook temperatuur, luchtstroom, druk en vochtigheid zijn verschillende variabelen die het classificatieniveau van de ruimte bepalen.

 

We gebruiken een cleanroom voor het maken van zaken als farmaceutische producten, medische apparatuur en / of elektronica. Maar bijna elke industrie heeft producten die in een cleanroom geproduceerd moeten worden vanwege de interferentie van kleine deeltjes die een effect kunnen hebben op het fabricageproces.

 

Medewerkers van Rompa Group zullen eerst getraind moeten worden voordat ze gebruik kunnen maken van de cleanroom. Bij het betreden van de cleanroom gaan ze door luchtsluizen, luchtdouches en kleedkamers. Ze dragen ook speciale kleding met een uniek ontwerp om alle verontreinigingen op te vangen die het lichaam en de huid van nature genereren. Ook de kleding zelf kan geen deeltjes of vezels afgeven, dus de pakken worden met deze eigenschap zorgvuldig geselecteerd. Welke kleding onze medewerkers dragen in de cleanroom wordt mede bepaald door het classificatieniveau zoals hierboven vermeld. Soms zijn een haarnetje en een laboratoriumjas voldoende, maar in de meeste gevallen is het een volledig pak dat ze dragen.

HEPA- en ULPA-filters

Er worden hoogwaardige filters gebruikt om de deeltjes op te vangen die binnenin of via de luchtstroom naar binnen komen. Zeer efficiënte deeltjesluchtfilters zijn essentieel voor het beheersen van vervuiling met zeer kleine deeltjes. Een algemene standaardvereiste voor een HEPA-filter is dat het luchtfilter ten minste 99,95% van de deeltjes van 0,3 micron of groter uit de doorstroomde lucht verwijdert. Maar het zorgt er ook voor dat de luchtstroom die de kamer binnenkomt, de buitenlucht die binnenkomt, wordt gefilterd. De ULPA-filters, Ultra Low Particulate Air-filters, komen binnen wanneer een hogere mate van reinheid nodig is. De gefilterde lucht wordt in de cleanroom geblazen en de lucht in de ruimte wordt naar buiten geperst of teruggevoerd door deze filters. Dit proces gaat rond en rond en houdt alle verontreinigende stoffen, deeltjes en verontreinigingen buiten.

De classificaties

Zoals hierboven vermeld, zijn de cleanrooms onderverdeeld in classificaties, afhankelijk van het product dat wordt geproduceerd en de behoeften ervan. De classificaties meten de hoeveelheid deeltjes met een bepaalde grootte binnen een kubieke meter lucht in de kamer. De specifieke eisen worden gesteld door de International Standards Organization (ISO). De vereniging rangschikt de cleanrooms op een schaal van 1 tot 9. ISO klasse 1 staat voor de hoogst mogelijke reinheid en luchtzuiverheid waar ISO klasse 9 staat voor de laagste eisen.

Ontwerpoverwegingen van een cleanroom

Over het ontwerp van een cleanroom bij Rompa Group is goed nagedacht. Hieronder geven we u een aantal onderwerpen die belangrijk zijn voor het ontwerp van een cleanroom. We hebben tijdens het hele proces rekening gehouden met flexibiliteit, omdat dit ons helpt bij mogelijke uitbreidingen of aanpassingen voor de toekomst. Er worden regelmatig nieuwe technologieën en apparatuur gelanceerd. We willen op de hoogte blijven en zo innovatief mogelijk zijn, daarom is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid ruimte die de mechanische apparatuur inneemt.

 

Al onze cleanrooms hebben een hoge ruimteflexibiliteit. Dit betekent dat het ontwerp zo is gemaakt dat we een snelle omschakeling van apparatuur voor verschillende fabricageprocessen kunnen maken. Een snelle omschakeling maakt ons proces zeer efficiënt en we verkorten de tijd, wat zich vertaalt in kostenbesparing maar ook het risico op besmetting op lange termijn minimaliseert.

 

Onze luchtsluizen voorkomen drukveranderingen in de kamer maar zijn ook een zeer beschermde omgeving die veel stof, schadelijke chemicaliën en vuildeeltjes vangt.

 

Door een goede aarding te implementeren, voorkomen we elke elektrostatische ontlading. Tijdens het gebruik van een cleanroom kunnen elektrische ladingen ontstaan. Dit voorkomen we door een goede aarding maar ook door een juiste verpakking. Onze specialist voert voor ons een statische audit uit om mogelijke problemen te identificeren die kunnen optreden en voorkomen kunnen worden.

 

Een zeer voor de hand liggende maar belangrijke overweging is de functie van het regelen van temperatuur en vochtigheid. Om een ​​omgevingsgecontroleerde ruimte te creëren zijn de instrumenten om de temperatuur en vochtigheid te regelen een must. Vochtigheid wordt gecontroleerd, zodat we corrosie kunnen voorkomen en statische elektriciteit kunnen verminderen. We willen ook dat onze medewerkers in een comfortabele omgeving werken, dus temperatuur en luchtvochtigheid voor zowel onze medewerkers als het productieproces zijn belangrijk.

 

De windstroom in onze kamers wordt gecontroleerd door onder druk te zetten. Alle cleanrooms worden op een statische druk gehouden die hoger is dan de atmosferische druk. Als de druk hoger is dan de atmosferische druk, voorkomen we infiltratie van wind. Ook moet de luchtstroom zo worden opgezet dat deze van schone naar minder schone gebieden beweegt.

 

Een overweging is hierboven al uitgelegd, maar het is het vermelden waard. Een cleanroom is geen cleanroom zonder de juiste HEPA- en ULPA-filters.

Zuiverheid bij Rompa

Zoals hierboven vermeld, zijn de cleanrooms onderverdeeld in classificaties, afhankelijk van het product dat wordt geproduceerd en de behoeften ervan. De classificaties meten de hoeveelheid deeltjes met een bepaalde grootte binnen een kubieke meter lucht in de kamer. De specifieke eisen worden gesteld door de International Standards Organization (ISO). De vereniging rangschikt de cleanrooms op een schaal van 1 tot 9. ISO klasse 1 staat voor de hoogst mogelijke reinheid en luchtzuiverheid waar ISO klasse 9 staat voor de laagste eisen.