Wij bieden technische ondersteuning en advies

23 September 2021

Wij van Rompa Group bieden technische ondersteuning en advies, dit betekent dat we onze klanten kunnen adviseren in materiaalgebruik en technische oplossingen. Rompa Group produceert tot op heden al 140 jaar en we houden nooit op met het innoveren van onze technologieën en ideeën. We hebben ook geïnvesteerd in machines die klaar zijn voor de toekomst en we blijven de tools die we gebruiken verbeteren. Dit alles resulteert in een productlevering waar iedereen blij mee is: producent, klant en consument. Dat is altijd het belangrijkste aspect. Wilt u weten hoe onze technische ondersteuning eruitziet en in welke gevallen wij onze klanten technisch advies geven? Zorg ervoor dat je het nu leest!

De verschillende soorten technische ondersteuning

Ondersteuning voor ontwikkeling van nieuwe producten

 

De ontwikkeling van een nieuw product kan overweldigend zijn, waar begin je? Het idee kan veel verschillende onderdelen, materialen of technische processen bevatten om het ontwerp te produceren. In deze gevallen kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Ons technische en verkoopteam heeft over de hele wereld gewerkt voor veel verschillende projecten, dit betekent dat we veel ervaring hebben opgedaan in het veld. Naast de kennis in huis heeft Rompa Group ook een efficiënte infrastructuur om het proces van het ontwikkelen van een nieuw product zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Apparatuur ontwerp

 

Sommige van de projecten die we doen, vereisen gespecialiseerde apparatuur of gereedschappen. Gespecialiseerde gereedschappen kunnen worden gemaakt in onze eigen gereedschapswinkel waar we profiteren van de beste technische ondersteuning. Meer weten over onze gereedschapswinkel? Lees het dan zeker hier.

 

Materiaalaanbevelingen

 

Met zoveel verschillende opties kan het moeilijk zijn om het juiste materiaal voor het juiste product te kiezen. Het kiezen van het juiste type plastic kan een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende elementen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van het materiaal voor een bepaald onderdeel of product. Elementen zoals weerstand, stijfheid of de gladheid van het oppervlak zijn enkele voorbeelden. Samen komen we het beste materiaal overeen dat geschikt is voor elk specifiek product en ondersteunen we bij de keuze van het materiaal.

Onze technologieën

Rompa Group is actief in vele branches. U vindt ons in de automotive markt, consumptiegoederen, industriële toepassingen, medische industrie en in verpakkingsmaterialen. Het maakt niet uit in welke branche onze klanten zich bevinden, we houden altijd het eindproduct in gedachten en onderweg kunt u technische ondersteuning en advies verwachten. Rompa Group heeft veel verschillende productietechnologieën. Dit zijn technologieën waarmee we werken:

 

– Spuitgieten
– Metaal spuitgieten (MIM)
– Stempelen
– Thermovormen
– Elektronische fabricage (PCBA)
– Decoreren
– Montage (ESD)
– Verpakking

 

Als je meer wilt weten over elke technologie, lees het dan hier!

Procesondersteuning

 

Naast technische ondersteuning met betrekking tot materiaalgebruik, technologiekeuze of ontwerpadvies, ondersteunen we onze klanten ook tijdens het fabricageproces. Tijdens de productierun hebben we de mogelijkheid om het proces te verbeteren. Denk aan runtime en efficiëntie. Maar in sommige gevallen kunnen we ook het ontwerp van het product of onderdeel optimaliseren. Procesverbetering is essentieel voor elke run. Gaandeweg kunnen we een efficiëntere productierun bereiken. De belangrijkste manier om de werkomstandigheden te optimaliseren, is het verbeteren van de uptime van de machine. Met andere woorden, zo min mogelijk downtime tussen processen in. We analyseren onze downtime en de oorzaken van de downtime en van daaruit proberen we ons onderhoud te verbeteren.

 

 

Kwaliteitscontrole

De kwaliteitscontrole na een run is essentieel voor toekomstige productie. Dit levert een helder beeld op van het eindproduct en waar verbetering nodig is. Naast het ISO 9001 kwaliteitscertificaat past Rompa Group ook de volgende kwaliteitsmethodieken toe:

 

– Geavanceerd Product Quality Planning & Control Plan (APQP). Dit proces is bedoeld om de kwaliteit te waarborgen door middel van een strikte planning. Het richt zich op het bepalen of klanten tevreden zijn door de output te evalueren en continue verbetering te ondersteunen.

– Production Part Approval Process (PPAP) bevordert een beter begrip van de eisen van fabrikanten en leveranciers. Dit helpt ervoor te zorgen dat de gebruikte processen de onderdelen consistent kunnen reproduceren.

– Statistical Process Control (SPC) maakt gebruik van statistische methoden om een ​​proces te bewaken en te controleren, zodat het efficiënt werkt en meer producten produceert die voldoen aan de specificaties met minder afval.

– Acceptable Quality Limit (AQL) is het slechtst toelaatbare procesgemiddelde dat nog steeds als een acceptabel kwaliteitsniveau wordt beschouwd.

Advies in duurzaamheid

Rompa Group wil zo duurzaam mogelijk produceren e mogelijk en we bieden onze klanten graag groene oplossingen voor hun producties. We helpen en adviseren onze klanten bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en we blijven de processen gaandeweg innoveren. Duurzaam produceren is niet langer een optie, het is essentieel. Consumenten verschuiven hun interesses en zoeken naar duurzame opties. Rompa Group adviseert onze klanten tijdens het proces hoe het proces zo efficiënt mogelijk te maken, afval te verminderen, met minder energieverbruik en niet-toxisch materiaalgebruik. Een manier om deze kwaliteit van duurzaamheid te verzekeren, is ons ISO 9001-certificaat zoals hierboven vermeld. Als kunststofproducent adviseren wij onze klanten hoe ze de productieruns op een duurzame manier kunnen verbeteren.

U kunt rekenen op onze technische ondersteuning en advies

Als u technische ondersteuning en advies nodig heeft, neem dan contact met ons op en wij zullen uw vraag onderzoeken en op de best mogelijke manier adviseren. Onze engineers zijn altijd in voor een uitdaging en helpen u graag bij het proces. Rompa Group heeft jarenlange ervaring, veel verschillende productielocaties over de hele wereld, meerdere productieprocessen en een ruime keuze aan te gebruiken materialen. Dit alles bij elkaar geeft ons de mogelijkheid om voor alle ideeën van A tot Z een oplossing te bieden.